Eğitim Faliyetleri

Medreselerimizde ehli sünnet itikadı doğrultusunda hafızlık ve din eğitimi hizmetleri verilmektedir. Hafızlık müessesesi; Hz. Peygamberden günümüze kadar asırlar boyu süren bir gelenektir. Bu gelenek Mekke Mescidi Derneği tarafından sistemli, disiplinli bir şekilde yürütülmektedir. Allahü Teala (c.c.) buyuruyor ki: “Allahü Teala’nın (c.c.) kitabını (devamlı) okuyanlar, namazı kılanlar, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açık sarf edenler, herhalde hiçbir batma olmayan bir ticaret umarlar.” {Fatır Suresi, Ayet: 29}

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Saadetli kişilerin hayatı gibi bir hayat, şehitlerin ölümü gibi bir ölüm, mahşer günü kurtuluş, çok sıcak günde gölge, sapıtılan günde dosdoğru yol istiyorsanız, Kur’an okuyun ve onu okutun. Çünkü o, Rahman kelamı (sözü) dür, şeytandan koruyucudur. Teraziyi ağır basandır.”

Hz. Abdullah İbn-i Abbas ve Hz. Dahhak (r.anhüm)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı Kerim’i kalbinde, hafızasında taşıyanlardır.” {Hazinetül Esrar Sh.83}

Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı bünyesinde kız ve erkek arapça ve hafızlık kurslarımız sizlerin hizmetindedir.

Eğitim faliyetlerimiz ve hafız yetiştirme konusunda daha fazla bilgi ve bağış sistemi için aşağıdaki butonu kullanınız.