“Sizin en hayırlılarınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.”

Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı
“Şehrin ilim kapısı”

Sakarya Erenler ilme Hizmet Vakfı, Sak-er, “Beşikten mezara kadar ilmi talep ediniz” Hadis-i Şerifiyle ümmetine ilmin değerini ifade eden Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellemin izinden giderek aynı gayeye hizmet etmek için yola çıkmıştır.

Vakfın temelleri, 1997 yılında Adem Şener  Hocaefendi’nin öncülüğünde Mekke Mescidi Derneği’nin kurulmasıyla atılmıştır.
2014 yılında yine Adem Şener Hocaefendi tarafından kurulan Sak-Er Vakfı , zamanın kutbu, asrın Müceddidi, Mahmud Efendi Hazretlerimizin manevi terbiyesinde, onun ilme, tebliğe verdiği önem ve ilim yaymada takip ettiği usul doğrultusunda, aslen yirmi yıllık geçmişinden güç alarak hizmetlerine devam etmektedir.
Bugüne otuz binden fazla  sıbyan, Kur’an-ı Kerim, hafızlık ve Arapça talebesi yetiştirilmiştir. Pek çok ihtiyaç sahibi ilim talebesine burs imkanı sağlanmıştır.
Vakfımız; ihtiyaç sahiplerine gıda, kumanya, giysi (v.b) gibi yardımda bulunarak Kur’an Kurslarına ve ihtiyaç sahibi ailelere günlük iki öğün sıcak yemek ve ekmek ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Misyonumuz

Yaşadığımız dünyada gücümüz nispetinde dilimizle, elimizle, malımızla ve dualarımızla mazlumdan ve muhtaçtan yana olup, tüm insanlığın evrensel insani ve İslami değerlere sahip bir hayata kavuşmasında etkin rol almak.
 Ehl-i sünnet itikadına uygun, sağlam temelli dini eğitim verilmekte, evlatlarımız, hem dünya hem de ahiret hayatına hazırlanmaktadır. Pek çok gencin maalesef yanlış yollara sürüklendiği, günümüzün karışık şartlarında  bizlere düşen görev, evlatlarımıza Kur’an’ı yaşamak ve İslama hizmet etmek imkanları sağlamaktır.

Sakarya Erenler İlme Hizmet vakfı  olarak gayemiz: “Türkiye’nin ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesine yardımcı olmak maksadıyla, “Köklü gelenekten modern geleceğe” ecdadımız Osmanlı’nın eğitim sistemini hem dünyevi, hem uhrevi ilimleri birleştirerek millî ve manevî değerleri benimseyen, tarihini ve geleceğini bilen, ahlâklı, asil, sevgi dolu, barışçı, özgüven ve kişilik sahibi, insana saygılı, temsil yeteneği olan nesiller yetiştirmektir.”

Vizyonumuz

İlim amel ihlas ile donanmış. irşada gücü yeten  yarının örnek insanını yetiştirmeyi vazife bilen bir nesil yetiştirmek aynı zamanda Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi Bilgili, kültürlü, Milli ve manevi değerlere bağlı, şuurlu, milletini seven, Tarihi birikimimizden haberdar ve tarihi görevlerinin şuurunda, Cesur ve lider ruhlu şahsiyetler olarak yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır